vorige28 Nov 2013volgendelaatste

Aankondiging lezing 5: Van overleven naar leven?!

Kwetsbare jongvolwassenen: jongvolwassenen met een veelheid aan problemen zoals gebrek aan inkomen, schulden, dak- of thuisloosheid, ontbreken van dagbesteding, geen startkwalificatie, verslavingsproblematiek, psychiatrische problematiek en delinquent gedrag. In 2013 heeft Rotterdam met zo’n 6000 kwetsbare jongeren te maken. Dat is een substantieel deel (6%) van de jongvolwassenen tussen de 18 en 27 jaar.

Ze hebben nog een heel leven voor zich, maar als ze niet worden geholpen dreigt het op allerlei fronten gigantisch mis te gaan. Voor hen zelf en de samenleving. Een deel heeft al veel hulp gehad, maar hoe help je deze groep nu echt vooruit met behulp van onderzochte interventies? En wat levert effectieve hulpverlening de samenleving op? Hoe is het eigenlijk om vanuit de praktijk met deze jongvolwassenen te werken?

Te gast zijn:

Laura van Duin, socioloog en promovendus, verbonden aan de Academische Werkplaats bij de Nieuwe Kans van het VU medisch centrum. Laura gaat in op het belang van onderzochte interventies en het onderzoek naar kwetsbare jongvolwassenen in Rotterdam.

De VUmc Academische Werkplaats bij De Nieuwe Kans is opgericht in oktober 2012 door prof. Dr. Theo Doreleijers en dr. Arne Popma (onderzoekers bij het VUmc). Het project wordt gefinancierd door de Rotterdamse Stichting De Verre Bergen. ─ www.aw-dnk.nl

Art-Jan van Capellen, teamleider bij Stichting De Nieuwe Kans in Rotterdam. Art-Jan zal vanuit zijn ervaring vertellen over het werken met deze doelgroep.

De Nieuwe Kans biedt een traject om jongeren tussen de 18 en 27 jaar maatschappijvaardig te maken met behulp van een slagvaardige aanpak. Het gaat hierbij om jongeren die met hun opleiding zijn gestopt en (nog) niet participeren in de maatschappij middels werk of het volgen van een opleiding. Ook een zorgtraject kan het gevolg zijn van deelname aan De nieuwe Kans. ─ www.denieuwekans.nl

Nieuwsgierig? Kom langs en denk met ons mee op donderdag 12 december op Gaffelstraat 61B, 3014 RC Rotterdam. Aanvang 20:00, deur open 19:30. De toegang is gratis.

Locatie: Gaffelstraat 61b, 20:00 uur – 22:00 uur (inloop vanaf 19:30)